justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Egyesületünk

Egyesületünk

E-mail Nyomtatás PDF

Egyesületünket a Borsod Megyei Bíróságok Justitia SE révén több mint 30 éves múltra tekint vissza. A Vitorlás szakosztályunk különválását követően Justitia Fuji-Yama SE néven 1989-ben jegyezték be.

A JUSTITIA FUJI-YAMA Sportegyesület jelenleg 4 szakosztállyal működik (asztalitenisz, labdarúgó, ökölvívó és karate). Mind létszámát, mind eredményeit tekintve a fentiek közül a karate szakosztály a legjelentősebb.

A 1990-es évek legelején Miskolcon dr. Mészáros János Shihan vezetésével két helyen folytak a karate edzések, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában és a Ságvári úti Általános Iskolában, így minden nap edzhettek az érdeklődők.

1995 májusában birtokba vettük Miskolcon a Testvérvárosok útja 15. alatt található Karate és Kondicionáló edzőtermet, ahol 10 éven keresztül székeltek az egyesület karatékái. Ezen időszakban Csordás József Sensei volt a vezetőedző. 2005. május elején az Edzőterem átköltözött a Park utca 8. alá, a Petneházy bérházakhoz, melyben 2007. december legvégéig folytak az edzések. 2006. szeptember 24-én vezető edzőnk, Sensei Csordás József befejezte földi útját. Feladatait ekkor Sensei Vincze Angéla vette át. A 2008-as évet már egy felújított környezetben kezdtük, hiszen a Shihan Mészáros János jóvoltából új otthonra lelt az egyesület Miskolcon a Toldi út 9. szám alatt.

10 éven (1992-2001) át szervezték egyesületünk tagjai a Gyermek és Ifjúsági Karate Világkupát Miskolcon, mellyel nem csak a hazai, hanem a nemzetközi karate társadalom elismerését is kivívták. Összesen 110 ország fordult meg ez alatt az idő alatt városunkban, ami mind a mai napig egyedülálló. 2008. április 18-20. ismét nagy esemény szervezésére vállalkozott az egyesület. A Miskolc Városi Szabadidőközpont és a Jégcsarnok adott otthont az Első Hayashi-ha Shito-ryu Világbajnokságnak, a Miskolc Open Hayashi-ha Shito-ryu Világkupának és a WKF Karate Magyar Bajnokságnak. Ez az esemény szintén egyedülálló a nagyvilágban, hiszen senki sem vállalkozott arra, hogy 3 nap alatt egyszerre 3 versenyt bonyolítson le.

Versenyzőink részt vettek 1991-ben Rómában, 1997-ben Fort Myersben, 2003-ban Karlstadban megrendezett Hayashi-ha Shito-ryu Világbajnokságokon, ahonnan minden alkalommal számos dobogós helyezést hoztunk el. Szép sikereket arattak ezeken a versenyeken a következő karatékák: 1991: dr. Vincze Angéla, 1997: Keszei Zsófia, Kis Virág, Cselepák Péter, Orosz Ivett, Duli Gábor, Bíró Csaba, Sebestyén Gábor, 2003: Kis Virág, Cselepák Péter, Pál Zsuzsanna, Pápai Eszter, Bósz Annamária.

Rajtuk kívül kimagasló eredményeket értek el a hosszú versenyzői pályafutásuk során a következő mesterek és karatékák: dr. Mészáros János, Pálinkás András, Kovács Csaba Zoltán, Kopcsó Gábor, Augusztin Tamás, Görömbölyi Zsolt.

A szakosztály jelenleg nem rendelkezik válogatott sportolókkal, de több tehetséges gyermek és ifjúsági versenyzőnk is sorra hozza a hazai és nemzetközi érmeket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye legeredményesebb karatékája címet szinte minden alkalommal egyesületünk tagjai szerezték meg: 2001 – Kis Virág, 2002 – Kis Virág, 2003 – Kis Virág, 2004 – Kis Virág, 2005 – Kis Virág, 2006 – Balogh Szabolcs, 2007 – Hora Ádám, 2008 – Debreceni Ádám. Ezen kívül két alkalommal érdemelte ki Kis Virág nemzetközi eredményei alapján a Magyar Karate Szakszövetség kitüntetését.

Miskolc Megyei Jogú Város év végi sportolói jutalmazásán évről-évre vehetik át egyesületi tagjai – mind versenyzői, mind edzői minősítésben – az elismerő ajándékokat. Emellett több alkalommal kaptak karatékáink (Hora Ádám, Debreceni Ádám) a Miskolc Városi Diáksport Szövetségtől diákolimpiai győzelmükért kitüntetést.

Minden évben megrendezzük farsangunkat, melyen a jelmezes felvonulás elengedhetetlen, ezt követően pedig kötetlen beszélgetéssel töltjük együtt kellemesen az időt.  Régi hagyomány továbbá az év utolsó edzése, ahol játékos versenyeken mérhetik össze tudásukat karatésaink, mely által vidám hangulatot sikerül mindig kialakítani.

A szakosztályi munkán kívül egyesületünk tagjai aktívan közreműködnek az országos és megyei szakszövetségek, valamint a BAZ Megyei Sportszövetségek Képviselete munkájában is. Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, valamint a Nemzeti Sportszövetség alelnöke, Csordás József haláláig a BAZ Megyei Karate Szövetség elnöke volt, melyet jelenleg dr. Vincze Angéla tölt be, Kis Virág pedig főtitkárként tevékenykedik. Egyesületünk elnöke, Pálinkás András a BAZ Megyei Sportszövetségek Képviselete felügyelő bizottságának tagja.

 

You are here: Egyesületünk