justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mesterek Sensei Vincze Angéla 4. dan

Sensei Vincze Angéla 4. dan

E-mail Nyomtatás PDF

1989-ben kezdett el karatézni Miskolcon a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tornatermében Shihan Mészáros János irányítása alatt. Rövid időn belül már a haladó csoport munkájába is bekapcsolódhatott.

1990-ben vett részt a miskolci Mikulás Kupán, ahol megszerezte élete első aranyérmét formagyakorlatban.

1990-1998 között számos országos és nemzetközi versenyen szerzett dobogós helyezéseket mind kata, mind kumite versenyszámokban. 1991-ben rendezték meg az 5-6 évente lebonyolításra kerülő Hayashi-ha Shito-ryu Világbajnokságot Rómában (Olaszország), ahol küzdelemben a fokozatának megfelelő, valamint a danos kategóriában is 1. helyezett lett 7. kyu fokozattal.  1992-ben az I. Gyermek és Ifjúsági Karate Világkupát katában megnyerte. Miután „kinőtte” a Világkupa korosztályait a világverseny szervezői munkálataiból vette ki részét szervesen. 

1993-ban elvégezte az érettségi mellett az alapfokú karate sportoktatói tanfolyamot, azóta edzői tevékenységet folytat. 1995-ben levizsgázott 1. danra. Miután lezárult aktív versenyzői pályafutása, elsősorban az edzéstartásra összpontosított, hiszen innentől kezdve saját csoporttal is rendelkezett, valamint bírói minősítést szerzett, és versenybíróként tevékenykedett.

1996 július 23 – augusztus 1. között tagja volt annak a küldöttségnek, amely Seattleben (USA) részt vett az International Good Will Championship elnevezésű versenyen. A megmérettetésen katában a bronzérmet szerezte meg.

1998-ban az Oszakában (Japán) megrendezett Seishinkai Karate Világbajnokságon vett részt. Az ezer résztvevőt felvonultató versenyen, amely egyben összjapán-bajnokság is volt, küzdelemben bronzérmes lett, míg formagyakorlatban az 5. helyen végzett.

1999-ben Tiszaújvárosban az edzőtábor végén tett sikeres danvizsgát, mellyel megszerezte a 2. dan övfokozatot.

2003-ban versenybíróként vett részt a Karlstadban (Svédország) megrendezett Hayashi-ha Shito-ryu Világbajnokságon.

2004. augusztusában sikeresen vizsgázott 3. danra Siófokon. Ezt követően a 2004/2006. tanévben elvégezte a középfokú edzői tanfolyamot.
2006. évtől a B-A-Z. Megyei Karate Szövetség elnökeként tevékenykedik, nevéhez fűződik az Avas Kupa-Csordás József Emlékverseny rendezvénysorozat lebonyolítása.

2007-2009. között a megye legeredményesebb edzőjének járó kitüntetést vehette át a Városházán tartott díszünnepségen. Tanítványai magyar bajnokságokon, diákolimpiákon, hazai és nemzetközi versenyeken érnek el dobogós helyezéseket.

2007. augusztusában levizsgázott 4. dan fokozatra.

 

You are here: Mesterek Sensei Vincze Angéla 4. dan