justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mesterek Sensei Hamza Lajos 3. dan

Sensei Hamza Lajos 3. dan

E-mail Nyomtatás PDF

1959. szeptember 8-án született Miskolcon.1983-ban az RTF-en ismerkedett meg a karatéval. 1985 óta gyakorolja a Hayashi-ha Shito-ryu karatét. 1985-ben levizsgázott 9. kyu-ra, decemberben 8 kyu-ra. Első edzőtáborában Kehida Kustány-ban vett részt ezév augusztusában, melyet Varga Miklós vezetett.

1986-ban került Shihan Mészáros János kezei alá. Ezév májusában megszerezte a 7. kyu-t. A Julius Thiry vezetésével lebonyolított nemzetközi shito-ryu nyári edzőtáborban sokat tanult Tiszafüreden.

A következő esztendőben két edzőtábort is végig edzett Tokajban elsőként a Mészáros János vezette június végi tábort, majd a Mathilde de Jusius Pitty Hernandes vezette augusztusi tábort, ahol 1987. augusztus 15-én sikeres vizsgát tett 6. kyu-ra. Ebben az évben Budapesten tartott edzést a Soke Teruo Hayashi, melyen Lajos Sensei is részt vehetett. 

A következő övvizsgájára már többet kellett várni, hiszen 1989. januárjában került rá sor, majd még ebben az esztendőben megszerezte a 4., sőt a 3. kyu övfokozatot is. Ebben az évben Mészáros János és Mati is vezetett nyári tábort Nyírjesen, ahová több éven keresztül visszatértek a táborozók. Ebben az éven megtanult egy új mesterkatát a Hanshi Thiry miskolci edzésein.

1990 nyarán ismét edzőbárban vett részt Nyírjesen, melyet Mészáros Shihan tartott. Ebben az évben tartott edzést Miskolcon a Hanshi Thiry, ahol elsajátíthatta a Sochin katát. December 12-én 2 kyu-ra vizsgázott, majd egy hosszabb szünet következett.

1991 sem telhetett el edzőtáborozás nélkül. A helyszín ismét Nyírjes volt, a táborvezető pedig Mati Sensei. Ebben az évben a Rómában megrendezésre kerülő Hayashi-ha Shito-ryu Világbajnokságon és az ott tartott Soké Hayashi edzésen is részt vett, ahol a Heiku és a Rohai katákkal ismerkedett meg. 1992 júliusában a nyári edzőtáborban ismét keményen edzett.

1993. június 24-én szerezte meg az utolsó tanulófokozatot a Nyírjesi nyári tábor utolsó napján. A szinte minden évben Miskolcra látogató Hanshi Julius Thiry-től ebben az esztendőben a Matsukaze katát sajátította el.

1994 nyarán ismét Nyírjesen vett részt edzőtáborban, melyet Mészáros János vezetett. Ezév októberében a Seipai és a Saifa katákkal ismerkedett meg a Hanshi Thiry miskolci edzésein.

1995 augusztusában ismét volt tábor Nyírjesen. November 30-án Tiszaújvárosban vizsgázott le 1 dan-ra. December 4-5-én Miskolcon tartott edzéseket a Hanshi Thiry, ahol Lajos Sensei is elsajátította a Gojoshiho katát.

1996. július 15-20. között új helyszínen került lebonyolításra az edzőtábor. Bánkúton ismét részt vett a kemény edzésekben. December 9-10. között Miskolcon Hanshi Thiry-től megtanulta a Matsumura Bassai katát.

1997-ben a Sárospatakon tartott edzőtáborban bővítette tovább tudását. Augusztus elején az USA felé vette az útját a többi miskolci karatékával, hiszen ekkor rendezték Fort Myers-ben a következő Hayashi-ha Shito-ryu VB-ét, ahol versenyzőként szerepelt. A Soke Teruo Hayashi és a Sensei Kathy Jones által tartott kata szemináriumon megismerkedett a Nippaipo katával.
 
1998. július 6-12. között Kiskunmajsán edzett keményen a többi karatékával a nyári táborban. Decemberben a Hanshi Thiry budapesti edzésén elsajátította a Tomari Bassai katát.

1999 nyarán ismét a Hanshi Julius Thiry vezette a nyári edzőtábort, melyre ezúttal az ország minden pontjáról érkeztek karatékák. Velük együtt edzett a Lajos Sensei is, aki itt ismerkedett meg a Superimpei katával is.

2000-ben megszerezte az alapfokú sportoktatói bizonyítványt. A nyári edzőtáboron Dubicsányban vett részt. December 4-én Budapesten levizsgázott 2. dan-ra. A Világkupához kapcsolódó kata szemináriumon a Kathy Jones Sensei-től megtanulta az Unshu és a Wanshu katákat.

2001 nyarán első alkalommal Siófokon edzett együtt a nyári edzőtáborban a miskolci és az ország más részeiből is érkező karatésokkal.

2002. június 24-30. között ismét Siófokon vett részt az edzőtáborban.

2003-ban a nyári siófoki tábort keményen végig edzette.

2004 és 2006 között a TF középfokú edzői tanfolyamára járt, ahol sikeresen levizsgázott.

2005 nyarán a nyári siófoki táborban vett részt.

2004. augusztus elején volt a nyári edzőtábor Siófokon, melyet hosszú évek óta ismét a Julius Thiry Hanshi vezényelt. Ezen ahogy eddig is a Sensei Lajos részt vett.

2006. június végén ismét Siófok adott otthont a nyári tábornak, ahol Lajos Sensei ismét lelkiismeretesen edzette végig az egy hetet.

2007. június végi siófoki táborban már a danvizsgára készülve edzett. Majd augusztus 8-án sikeres vizsgát tett Budapesten 3. dan-ra.

2008. június 23-28. között ismét Siófokon edzett a nyári táborban, ahogy tette ezt 2009 nyarán is.

Közel 10 éven át tartottam edzéseket a Bartók Művelődési házban.

 

You are here: Mesterek Sensei Hamza Lajos 3. dan