justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mesterek Sensei Kis Virág 4. dan

Sensei Kis Virág 4. dan

E-mail Nyomtatás PDF

1992. szeptemberében kezdett el karatézni osztálytársaival, akkoriban még a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tornatermében tartotta dr. Mészáros János Shihan az edzéseit.

„12 éves voltam, amikor két fiú osztálytársam hívott le egy karate edzésre. Akkoriban vagy százötvenen lehettünk, akik egyszerre kezdtük meg az edzést, mára ebből ketten maradtunk.”

Egy évvel később már a magasabb övfokozatú csoporthoz, a Ságvári úti Általános Iskolába is bejárhatott. 1994-ben kezdett el versenyezni kata versenyszámban.

Első érmét (bronz) 1995. október 21-én szerezte egy országos utánpótlás versenyen. 1995. májusától az egyesület saját edzőtermében folytatta edzéseit. Első komolyabb eredményét a IV. Lelle Nemzetközi Kupán érte el, ahol kata versenyszámban 1. helyezett lett. 1997-ben indult először küzdelemben versenyen, ami hamar elnyerte tetszését.

Ezt követően 1997. augusztus 3-án Fort Myers-ben (Florida, USA) egy ezüst és egy bronzérmet szerzett a Hayashi-ha Shito-ryu Világbajnokságon, melynek rangját az adja, hogy csupán 6 évente rendezik meg.

Mind kadett, junior, mind pedig felnőtt kategóriákban szép sikereket ért el az évek során. Első Felnőtt Magyar Bajnoki érmét 1999. április 24-én szerezte meg küzdelemben. Sokáig versenyzett kata és kumite versenyszámokban egyaránt.

Elmondhatja magáról, hogy ötszörös magyar bajnok, többszörös dobogós, többszörös stílus Európa Bajnok és Világbajnok, és számos hazai és nemzetközi versenyen képviselte sikeresen egyesületünket, illetve hazánkat.

1999-től folyamatosan tagja volt (2006-ig) a magyar válogatott keretnek. 1999 nyarán St. Maxime-ban (Franciaország) a Felnőtt Női Világkupán a válogatottal csapat kumitében bronzérmes lett.

A Miskolci Karate Világkupákon is több ízben állt a dobogó valamely fokán, melyekről összesen 3 arany, 2 ezüst és 4 bronzérmet gyűjtött össze kata, kumite korosztályos és nyílt kategóriákban, valamint a Junior Válogatott tagjaként csapat kumitében.

2000-ben elvégezte a sportoktatói tanfolyamot. 1999 szeptemberétől 4 évig tartott edzéseket Mezőkeresztesen, ahol legeredményesebb tanítványai Györki Bence, Bobvos Mariann és Györki Beatrix voltak.

2003 nyarán a Karlstadban (Svédország) megrendezett Hayashi-ha Shito-ryu Világbajnokságon ismét pástra lépett, ahol súlycsoportjában és open kategóriában is bronzérmet nyert küzdelemben, míg csapatban az ezüstérmet szerezte meg társaival.

2001-2005. között minden évben ő volt a Megyei Karate Szövetség legeredményesebb sportolója, melyért plakett kitüntetésben részesült. 2003 és 2004 év végén, majd 2006-ban a Magyar Karate Szövetség is megjutalmazta az adott évi nemzetközi eredményeiért.

2003. szeptemberétől a miskolci edzőteremben indult kezdő csoportja, akkortól párhuzamosan versenyzett – bár már csak küzdelemben – és edzősködött 2006 év végéig. Ekkor befejezte aktív versenyzői pályafutását, de egy-két versenyen előfordul, hogy elindul.

A 2004/2006. tanévben elvégezte a középfokú karate edzői tanfolyamot. 2005-ben C kategóriás bírói képesítést is szerzett.

A mesterfokozatot 1999-ben Tiszaújvárosban kapta meg. 2004-ben Siófokon 2., majd 2007. augusztusában Budapesten 3. dan fokozatra vizsgázott le. Nagy büszkeséggel töltötte el, hogy mesterével Shihan Mészáros Jánossal együtt léphetett előrébb a ranglétrán. 2014. december 7-én a 4. dan fokozatot is megszerezte.

„A karatét életem végéig szeretném gyakorolni…”

You are here: Mesterek Sensei Kis Virág 4. dan