justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mesterek Sensei Cselepák Péter 2. dan

Sensei Cselepák Péter 2. dan

E-mail Nyomtatás PDF

1985. március 2-án született Miskolcon. 1988-ban első találkozása a sporttal az úszás volt, melyet négy éven keresztül gyakorolt.

1992-ben szülei úgy gondolták, hogy mozgásigényének kiaknázására alkalmasabb a karate. Ezért elvitték ez év októberében a miskolci Justitia egyesülethez dr. Mészáros János Shihan kezei alá. 7 évesen a következőket gondolta.

„Addig úgy gondoltam, hogy a karate egy kiabálós verekedős sport, mivel a filmekben ezt láttam. Shihan Mészáros János edzésein hamar megtapasztaltam, hogy ez nem igaz. Eleinte csak a játékos része fogott meg, és a szemem előtt az lebegett, hogy talán én is olyan leszek mint Bruce Lee. Később, ahogy haladtak az évek egyre jobban kezdtem átérezni ennek a sportnak a lényegét és a filozófiáját.”

Az évek alatt kitekintett más sportág – kajak – felé. Igazából ez sem tudta eltéríteni a karatétól ez alatt az idő alatt is ugyanúgy járt edzésekre.

„Kezdetben heti három edzésen vettem részt. 1993 év elején levizsgáztam 9 kyu-ra. Számomra ez volt az első siker, amit a karate adhatott.  Ahogy a fokozatom emelkedett úgy sűrűsödtek az edzések. 15 évesen sensei Mészáros János alkalmasnak tartott, arra, hogy vizsgát tegyek az 1. dan megszerzéséért. Ezt 2000. december 5-én sikeresen teljesítettem.”
 
Élete első versenye az 1993-as II. Gyermek és Ifjúsági Világkupán való szereplése volt. Itt még nem sikerült helyezést elérnie.

„Első komoly sikerem az 1995. évi Gyermek, ifjúsági és kadett Országos Bajnokságon katában elért 2. helyezésem volt. Innentől kezdve elindult versenyzői pályafutásom és egyértelművé vált számomra, hogy a karate életem meghatározója lesz és ez így van a mai napig.”

A Magyarországon rendezett versenyeken – főleg katában, de kumitében is – rendszeresen ért el helyezéseket.

„Legnagyobb sikeremnek az 1997 nyarán Floridában rendezett Hayashi-ha Shito-ryu Stílus-világbajnokságon katában elért 1. helyezésemet tartom. Ez a verseny számomra azért is volt jelentős, mert itt találkozhattam először Soke Teruo Hayashi mesterrel. Szerencsésnek érzem magam, mert ez a találkozás megismétlődhetett 2003-ban, Svédországban megrendezett Stílus Világbajnokságon. Ezen a versenyen katában III. kumitében súlycsoportomban II. és openben III. helyezést értem el.”

2005-ben „C” kategóriás bírói minősítést szerezett. Azóta is rendszeresen gyakorolja ezt a tevékenységet.

2006. tavaszán a TF kihelyezett tagozatán középfokú edzői minősítést ért el. 2007. nyarán sikeresen levizsgázott a 2. dan fokozatra.

„Szeretném eddig megszerzett tudásomat még bővíteni és amennyiben mód lesz rá, ezt továbbadni a nálam fiatalabbaknak.”

You are here: Mesterek Sensei Cselepák Péter 2. dan