justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mesterek Sensei Csiky Orsolya 1. dan

Sensei Csiky Orsolya 1. dan

E-mail Nyomtatás PDF

„Először 6 éves koromban kezdtem el sportolni, kb. 3 és fél évig balettoztam a Rónai Művelődési Központban. A balett-tanárnőm nyugdíjba vonulása miatt azonban ez a lehetőség megszűnt, és ekkor – 1990. januárjában – kezdtem el karatézni a bátyám hatására, aki ekkoriban Sensei Homa Jánosnál edzett. Ennek ellenére engem a szüleim dr. Mészáros János Shihan edzéseire írattak be a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába, majd nem sokkal később a Ságvári úti Általános Iskolában tartott edzésekre is bejárhattam. 1995-től a Justitia Fuji-Yama SE saját edzőtermében folytattam az edzéseket és rendszeresen részt vettem az egyesület évente megrendezett nyári edzőtáborain. Számos karate bemutatón is közreműködtem, melyek közül a legjelentősebb és legemlékezetesebb a miskolci sportcsarnokban lebonyolított Budo Gála volt.

"Jelentős versenyzői ambícióim ugyan soha nem voltak, ennek ellenére jó pár versenyen elindultam kata versenyszámban, és néhány dobogós helyezést is szereztem. Az 1992 és 2001 között megrendezett miskolci Világkupákon az első években versenyzőként, majd később a szervező csapat tagjaként vettem részt. Elsősorban a külföldi csapatokkal történő kapcsolattartással foglalkoztam, és ezt nem munkának, hanem sokkal inkább megtiszteltetésnek fogtam fel, amihez a mai napig számos kedves emlékem fűződik. A B.A.Z. Megyei Karate Szövetség által megrendezett karateversenyek lebonyolításában (Hungarian Open, Magyar Bajnokság és Diákolimpia területi elődöntői) azóta is aktív szerepet vállalok."

"A karate pályafutásomban a „felnőtté válást” a 2. kyu fokozat megszerzése jelentette, amelyre 2000 nyarán, a dubicsányi edzőtáborban került sor. 2004 nyarán, a Hanshi Julius Thiry által megtartott siófoki edzőtáborban szereztem meg az 1. dan övfokozatot, aminek azóta is nap mint nap igyekszem megfelelni."

"A karate az évek hosszú sora alatt az életem szerves részévé vált, melynek köszönhetően számtalan értékes embert ismertem meg, barátságokat kötöttem, valamint olyan tapasztalatokra és tudásra tettem szert, ami beépül a mindennapjaimba és amit életem végéig hasznosítani fogok.”

You are here: Mesterek Sensei Csiky Orsolya 1. dan