justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Elindult egy újabb év versenyekkel

Elindult egy újabb év versenyekkel

E-mail Nyomtatás PDF

2017. január 14-15-én rendezték meg a Horvát Grand Prix-et Samoborban, ahol három versenyzőnk vett részt. Mindannyian több kategóriában léptek tatamira, azonban a nagyon erős mezőnyben egyetlen versenyzőnknek sikerült pontszerző helyen zárnia. Tóth Vanda és Zay Lili is nagyon szépen katázott, de ezúttal nem sikerült eredményesen zárniuk a versenyt. Szilágyi Gergő az U21 férfi kata versenyszámban az előkelő 5. helyet szerezte meg.

A következő hétvégén egy újabb megmérettetés várt ránk. 2017. január 21-én a Michael Bozogan emlékversenyre utaztunk Kassára, ahol 7 versenyzővel képviseltettük magunkat, akiknek többsége idősebb korosztályban lépett tatamira, mert kadetektől kezdődően volt lehetőség a kata-ban való indulásra.

A kadet lány kata kategóriában Görgényi Laura, Nagy Gréta és Tóth Vanda versenyzett. Nagy Gréta a Seipai-jal kezdett Kratochvilová Bassai Dai-val szemben, amit 4-1 arányban meg is nyert. A 8 között az Annan-t járta, ami sajnos nem volt elég jó ellenfelével Kimakovával (Keido Kosice) szemben, aki végül a döntőbe jutott. Gréti a vigaszágon Glovova (Metropol Kosice) ellen a Bassai Dai-t járta, amit sajnos 3-2 arányban a szlovák lánynak hoztak ki a bírók. Ezzel Gréta az 5. helyen zárta a versenyt.

Görgényi Laura a Bassai Dai-jal kezdett Wawzkvewick (Ronin Poland) ellen, aki szintén ezt a katát mutatta be. A bírók 5-0 arányban Laurát látták jobbnak. A 8 között Takacová (Union Kosice) ellen a Rohai-t mutatta be versenyzőnk, ami 3-2-es győzelmet hozott neki. Az elődöntőben az Annanko-t csinálta, mígy Panas (Union Lviv Ukraine) a Gojushiho-t járta. Az ukrán lány jobb volt Lauránál, így maradt a vigaszág.


Tóth Vanda az Unshu-val kezdett Jankurova (Shihan Poprad) Paiku-jával szemben, 4-1-re hozta is a mérkőzést. A 8 között Panas (Union Lviv Ukraine) Gojushiho Dai-a ellen az Annan-t járta Vanda. Sajnos a bírók 4-1 arányban az urkán lányt látták jobbnak. Következett a vigaszág. Mrozinksa (Ronin Poland) Jion-ja ellen a Nippaipo-t csinálta, ami 5-0 arányban a győzelmet hozta neki. A bronzéremért Laurával kellett megküzdenie. Vanda a Gojushiho-t, Laura az Ayoanagie-t járta, a bírók pedig 5-0-ra Vandának adták a mérkőzést, ami számára a 3. helyet jelentette, míg Laura az 5. helyen zárta a versenyt.

A kadet fiú kata versenyszámban Somodi Levente, Elekes Máté és Suszterics Gergő lépett tatamira. Suszterics Gergő a 16 között az Annanko-val kezdett Molnár (Sakura Carei Romania) Bassai Dai-val szemben. 4-1-re győzött. A 8 között a Matsukaze-t járta, míg ellenfele Stelcel (Metropol Kosice) a Nippaipo-t csinálta. A szlovák fiú egyértelműen jobb volt Suszinál. Marat a vigaszág. Itt Pista (Slovsport Trnara) Superimpei-t mutatott be, míg Suszi a Bassai Dai-t járta el nagyon szépen. Sajnos ellenfele jobb volt nála, így a 7. helyen zárta a versenyt.


Somodi Levente az Annanko-val nyitott Hrazdív (SSC Ceskó Lipa Croatia) ellen, aki a Jion-t mutatta be. A bírók 3-2-re Levit látták jobbnak. A 8 között a Shisochin-t járta Levente, míg ellenfele Corba (Metropol Kosice) szintén ezt mutatta be. Sajnos versenyzőnk alulmaradt ebben a küzdelemben, így helyezetlenül végzett.

Elekes Máté 10 éves létére indult a kadetek közt és nagyon ügyesen versenyzett. Az Annanko-val kezdett Polák (SSC Ceska Lipo Croatia) Bassai Dai-a ellen és 3-2-re győzött. a nyolc között a Matsukaze-t csinálta a rutinos Droppa Superimpei-vel szemben. Máté itt nem győzhetett. A vigaszágon Mamák (Keido Kosice) Kurununfa-t csinált, míg versenyzőnk a Bassai Dai-t mutatta be. Sajnos itt is alulmaradt a szlovák fiúval szemben, így az előkelő 7. helyen zárt.

A junior fiú kata versenyszámban Szilágyi Gergő lépett tatamira. Itt is erős mezőny gyűlt össze. Az első fordulóban az Unshu-t járta versenyzőnk, míg ellenfele Jankowski (Ronin Polaand) a Heian Nidan-t csinálta. Egyhangú 5-0 volt Gergő javára. Az elődöntőben a rutinos Szolár Pavol (Budokan Zvolen Slovakia) volt az ellenfele. őt a Nippaipo-t mutatta be, míg Gergő a Superimpei-t járta. A szlovák válogatott fiú egyértelműen jobb volt versenyzőnknél. Vigaszágon Guzdek (Nidan Poland) az Empi-t mutatta be, míg Gergő a Chatanjara Kushanku-t csinálta. Itt már egyhangú 5-0 arányú győzelmet aratva versenyzőnk felállhatott a dobogó 3. fokára.

You are here: Hírek Elindult egy újabb év versenyekkel