justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Erzsébet kupán jártunk

Erzsébet kupán jártunk

E-mail Nyomtatás PDF


2017. április 29-én rendezték meg a VI. Erzsébet kupa nemzetközi karate bajnokságot Pestszentlőrincen a Sportcsarnokban, ahol egyesületünk miskolci és debreceni növendékei összesen 12-en fele-fele arányban vettek részt, akiket edzőik Sensei Pálinkás András, Sensei Kis Virág és Sensei Ökrösi Attila kísért el és segített. Összesen egy 1., három 2., négy 3. és három 5. helyet szereztünk a megmérettetésen.

A 8-9 éves 8. kyu-s lány kata versenyszámban Baló-Jóna Nóra lépett tatamira. Nóri ellenfele Zaluczki Liza (KSI) volt aki a Shino katát mutatta be, míg versenyzőnk a Heian Shodan-t járta. A bírói panel 3-2-re a budapesti lányt hozta ki győztesnek, aki azonban nem jutott el a döntőig, így nem volt vigaszágunk.

A 8-9 éves fiú kata 7. kyutól kategóriában Kovács Zovát próbált szerencsét. Versenyzőnk a Heian Shodan-nal kezdett, míg ellenfele Litnevskiy Mikhail (Okinawa Ukraine) a Geksai Dai Ichi-t mutatta be. 4-1-re az ukrán fiút hozták ki győztesnek, aki sajnos a következő fordulóban elbúcsúzott.

A 10-11 éves haladó (7 kyutól) fiú katások között Harangozó Ákos lépett elsőként tatamira. A Nippaipo-t járta Gyurcsovics Ádám (Tempo) Heian Nidan-jával szemben, amit meg is nyert. Következett a Seipai Bednarik Lőrinc (Yama) Jion-ja ellen, amit 3-2-re sikerült hozni. Az elődöntőben Putnik Gorán (SZAC) Jion-ja jobbnak bizonyult Ákos Nippaipo-jához képest 3-2 arányban. A vigaszágon Koval Aleksey (Okinawa Ukraine) Geksai Dai Ni-t járt míg Ákos a Seipai-t. Ezúttal 5-0-s győzelem hozott bronzérmet versenyzőnknek.

Ugyanebben a kategóriában Elekes Máté az Annanko-val lépett tatamira a későbbi győztes Dömötör Marcell ellen. A Balaton Budo növendéke az Unshu-t, míg Máté az Annanko-t járta. Versenyzőnk nagyon szépen katázott, ennek ellenére 3-2-re kikapott. A vigaszágon Káldi András (Yama) Bassai Dai-ja ellen az Annan következett Máténak, amit 4-1-re meg is nyert. A bronzmérkőzésen Medve Patrik (MTK) Shisochin-ját a bírók jobbnak látták a mi Annanko-nknál 4-1 arányban, ami Máténak az 5. helyet jelentette.

A 12-13 éves fiú haladó kata versenyszámban Baló-Jóna Balázs szerepelt elsőként 2 versenyzőnk közül. Balázs a Seipai-t járta, míg ellenfele Timotej Horák (Sokol Slovakia) a Seienchin-t mutatta be. 5-0-ra a mi versenyzőnk diadalmaskodott. Következett Bárdos Ádám (Sporting Budo) a Paiku-val, amit Balázs az Annan-nal próbált legyőzni. Sajnos ez nem sikerült. A vigaszágon Cseh Viktor (Budaörs) ellen versenyzőnk Bassai Dai-ja 4-1 arányban jobbnak minősült, amivel megszerezte Balázs a bronzérmet.

Ugyanitt Suszterics Gergő is tatamira lépett, méghozzá az első fordulóban új katáját a Heiku-t csinálta Ölveczky Árpád (Tempo) Heian Godan-jával szemben. 5-0 lett a javunkra. Az elődöntőben Muhari Bálint (Balassagyarmat) Gojushiho Sho-t járt, míg Gergő a Bassai Dai-t mutatta be. Ezúttal 3-2-re győzött. A döntőben Bárdos Ádám volt az ellenfél a Chatanjara Kushanku-val. Gergő az Annan-t mutatta be, de egyértelműen a Sporting Budo-s növendék győzött, amivel versenyzőnk nyakába az ezüstérem került.

A 14-15 éves lány kata kategóriában Tóth Vanda a Gojushiho-val kezdett ellenfele Molnár Zita (Dunaharaszti) Shisochin-ja ellenében. 5-0-ra hozta Vanda a mérkőzést. Az elődöntőben Lencse Panna (Dunaharaszti) Seipai-jával szemben versenyzőnk az Annan-t járta. 5-0 lett ismét, amivel a döntőbe jutott.

A másik ágon Zay Lili lépett tatamira. Elsőként a Paiku-t járta Mihályházi Petra ellenében, amit 5-0 arányban megnyert. Az elődöntőben Kaiser Anna (Fadd Tanren) az Empi-t csinálta, míg versenyzőnk az Unshu-t mutatta be. Ezúttal 4-1 arányban diadalmaskodott és jutott tovább. A házidöntőben Vanda és Lili is a Superimpei-t csinálta. A bírók 4-1-re Lili javára döntöttek, amivel az 1. helyet szerezte meg, míg Vanda a dobogó 2. fokára állhatott fel.

A 14-15 éves fiú kata versenyszámban Harangozó Péter szerepelt elsőként. Peti a Seipai-t járta míg ellenfele Berta Csongor (Yama) a Jion-t mutatta be. 5-0-ra a budapesti fiú nyert, aki a következő fordulóban kikapott, így Petinek nem volt vigaszága.

Ugyanitt Somodi Levente a Shisochin-t csinálta Veress Ádám (Fadd Tanren) Empi-jével szemben. 5-0-ra az ellenfél nyert, aki végül megnyerte a kategóriát, így Levente a vigaszágon folytathatta. Elsőként az Annanko-t csinálta Boros Csaba (SZAC) Heian Godan-jával szemben. 5-0-ra Levi nyert és jutott a bronzérem közelébe. Ellenfele Berta Csongor (Yama) a Kanku Sho-t járta, míg versenyezőnk a Bassai Dai-t. Ezúttal nem jött össze a győzelem, így maradt az 5. hely.

Az alsó ágon Szabó Imre a Seipai-t csinálta Pataki Bence (Tempo) Gojushiho Sho-jával szemben, amit a bírók 3-2-re értékeltek, sajnos nem a mi javunkra. Imi vigaszágra nem jutott.

Ugyanitt Suszterics Gergő is tatamira lépett. A Heiku-t járta Szarka Norbert (Mushin) Geksai Dai Ichi-jével szemben, amit 5-0-ra hozott is. Következett az Annanko Beke Bálint (KSI) Nippaipo-ja ellen, amit sajnos a budapesti srácnak ítéltek. A vigaszágon Pataki Bence (Tempo) Chinto-t járt, míg Suszi az Annan-nal próbálkozott. Sajnos 3-2-es érthetetlen bírói döntéssel kikapott, ezzel az 5. helyen zárt.

A junior férfi kata versenyszámban Szilágyi Gergő versenyzett. Elsőként a Nippaipo-t csinálta Veress Ádám (Fadd Tanren) Kanku Sho-jával szemben. 4-1-re mi nyertünk. Következett az Unshu Susóczki Richárd (Balaton Budo) Kosokun Dai-ja ellen. Ez 5-0 lett. A döntőben Superimpei-t csinált versenyzőnk, míg ellenfele Szekér Bálint (Balaton Budo) a Chatanjara Kushanku-t járta. Ezúttal 3-2-re győzött Gergő, amivel megnyerte a kategóriáját.

A junior lány kata kategóriában Zay Lili a Paiku-vel kezdett Cseszkó Hajnalka (Seienchin KE) Seipai-ja ellen, ami 5-0-s győzelmet hozott. Az elődöntőben az Unshu-t járta Szécsényi Vivien (KSI) Gojushiho-jával szemben, ami sajnos a bírók szerint kevés volt. Ezzel a vereséggel Lili a 3. helyet szerezte meg.


Tóth Vanda ugyanebben a versenyszámban az Annan-t csinálta Vidák Annabellával (Seinchin SZM) szemben, aki a Seipai-t mutatta be. 5-0-ra Vanda győzött. Következett a döntő Széchenyi Viviennel, aki Lilit legyőzte. A pesti lány a Tomari Bassai-t járta, míg Vanda a Superimpei-t csinálta. A bírók ezúttal 4-1 arányban ítéltek ellenünk, ami Vandának az ezüstérmet jelentette.

A 18-20 éves férfi katások között indult el Szilágyi Gergő. A Gojushiho-t járta Susóczki Richárd (Balaton Budo) ellen, aki a Superimpei-t választotta. 3-2-re győzött Gergő. Kauer András (Balaton Budo) volt a következő ellenfél. Mindketten a Superimpei-t csinálták. Ezúttal a bírók 3-2 arányban az ellenfelet látták jobbnak, így maradt a vigaszág. Gergő ellenfele Tóth Kristóf László (Neumann ISK) volt, akit az Unshu-val 5-0-ra legyőzött és ezzel megszerezte a bronzérmet.

You are here: Hírek Erzsébet kupán jártunk