justitiase.hu

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hírek Kettős kvalifikáció

Kettős kvalifikáció

E-mail Nyomtatás PDF

2017. május 27-28-án bonyolították le a WKF Karate Magyar Bajnokságot, melyen miskolci és debreceni karatékáink is sikeresen szerepeltek mindkét napon. Szombaton a gyerekeké volt a főszerep, míg vasárnap a kadet és junior versenyzőink mutathatták meg tudásukat. Edzőink ezúttal is segítették a versenyzőket jelenlétükkel.

 

 

A 10 éves fiú kata versenyszámban Elekes Máté lépett tatamira. Bencze Kornél (SKS-SDSZ-SKDUN) volt első ellenfele. Máté a Heiku-val kezdett, míg a másik fiú a Heian Godan-t járta el. A bírói döntés 4-1 arányú győzelmet hozott. A négy között Medve Patrik (MTK) Seienchin-jét kellett volna felülmúlnia versenyzőnknek. Az Annanko ezúttal egy picit sietősre sikerült, ezzel együtt 3-2-re kikapott Máté, így maradt a vigaszág. Itt Budai Marcell (Meiyo) Empi-jével szemben versenyzőnk a jól bevált Heiku-t csinálta. Ezúttal 5-0 arányban egyhangú pontozással szerezte meg a bronzérmet.

A 12 éves fiú formagyakorlat kategóriában 3 versenyzővel voltunk érdekeltek. Suszterics Gergő volt a felső ágon, ahol a Heiku-val kezdett Tolnai Marcell (Senshi) Paiku-jával szemben. A bírói döntés 4-1 arányban nekünk kedvezett. A nyolc között Masevszki Dávid (BVSC-Zugló) Rohai-ja ellen kellett versenybe szállni, ekkor a Bassai dai-ra esett a választás. 3-2-re ismét győzött versenyzőnk. A négy közt következett a nagy rivális Bárdos Ádám (Sporting Budo). A pesti srác az Unshu-t járta, míg Suszi az Annanko-t választotta. A bírói döntés szoros volt, 3-2-re maradt alul versenyzőnk. Következett a vigaszág, ahol az Annako-t mutatta be ismét Gergő, míg ellenfele Bednarik Lőrinc (Yama) a Bassai dai-jal próbálkozott. Most 4-1 arányban Suszi bizonyult jobbnak, így megszerezte a bronzérmet.

Az alsó ágon Harangozó Ákos és Baló-Jóna Balázs is pástra lépett. Ákos a Nippaipo-val kezdett Paletta Zsombor (Senshi) Unshu-ja ellen, akit 3-2 arányban legyőzött a 16 között. A következő fordulóban Cseh Viktor (Budaörs) került az útjába, akit a Bassai dai-jal 4-1-re múlt felül. A négy között csapattársa várta, akit 3-2-re vert meg a Seipai-jal, míg Balázs a Bassai dai-t mutatta be. A döntőben a Suszit legyőzőt Bárdos Ádám (Sporting Budo) volt az ellenfele, aki a Chatanjara Kushanku-t mutatta be, míg Ákos a Nippaipo-t járta. Ezúttal a bírók 5-0-ra ellenfelét látták jobbnak, így Ákos nyakába az ezüstérem került, ami nagyon szépen csillog.

Ahogy már említettük Baló-Jóna Balázs is a 12 éves fiúk között versenyzett. Bartos Norbert (Arashi, Sport All Sport) Kanku Sho-jával szemben találta magát a 8 között, amit a Gojushiho-val sikerült felül múlnia 4-1 arányban. Következett csapattársa elleni mérkőzése, ahol Ákos legyőzte őt 3-2-re. A vigaszágon Balázs a Bassai dai-t járta, míg ellenfele, Cseh Viktor (Budaörs) az Empi-t mutatta be. A bírói döntés értelmében 3-2-re a mi versenyzőnk diadalmaskodott, mellyel megszerezte a 3. helyet és egyben hozzájárult ahhoz, hogy a 4 dobogós közül 3 Justitiás legyen.

A 13 éves lány kata versenyszámban Nagy Gréta lépett tatamira. Gréti a Seipai-jal kezdett, míg ellenfele Kaiser Anna (Tanren) az Empi-t járta. Versenyzőnk nagyon sokat fejlődött és szép katát mutatott be, amit sajnos a bírók 2-3 arányban az ellenfélnek ítéltek meg. Ezzel Gréti a dobogó 3. fokára állhatott fel.

A U14 éves fiú csapat kata kategória sem zajlott le Justitiás szereplés nélkül. Nem is akárhogyan történt a dolog. A nemrégiben összeállt csapatunk (Juhász-Léhi Hunor, Suszterics Gergő, Elekes Máté) előnyerőként az UTE KaiSei csapata ellen lépett tatamira az Annanko-val. Az ellenfél az Empi-t mutatta be. A bírók pedig a mi javunkra ítéltek, teszem hozzá jogosan, méghozzá 4-1 arányban. Következett a döntő, ahol fiaink szintén az Annako-t csinálták, míg ellenfelük, a Yama csapata a Bassai dai-t mutatta be. A döntés ismét igazságos volt, ezúttal az ellenfél bizonyult jobbnak, ami viszont számunkra egy nagyon szépen csillogó ezüstérmet és a csapattagoknak egy-egy magyar bajnoki pólót is jelentett.

A második versenynap is nagy izgalmakat hozott, hiszen itt nem más, mint a Tenerife-i Korosztályos Világbajnokságra való kvalifikáció volt a cél.

 

A kadet lány kata versenyszámban Zay Lili és Tóth Vanda igyekezett megváltani repülőjegyét a legrangosabb versenyre. Mindketten azonos pontszámmal álltak a kvalifikációban, így azonos esélyekkel indultak neki az utolsó megmérettetésnek. Lili a Paiku-val kezdett Forintos Fruzsina (SKS-SDSZ-SKDUN) Unshu-jával szemben. Sajnos a bírói döntés 3-2 aranyban a shotokan-os lányt hozta ki győztesnek, akik a következő fordulóban kikapott az MTK-ás Kiss Zsófiától, így Lili számára befejeződött a verseny.

Tóth Vanda az Annan-nal lépett tatamira Somogyi Laura (Leo) ellen, akit könnyedén 5-0 arányban legyőzött. Következett az MTK-ás Tóth Lilla, aki a Seisan-t járta, míg versenyzőnk ezúttal a Nippaipo-t mutatta be a bíróknak és győzte meg őket arról, hogy neki kell győznie, így is lett, 4-1-re. Következett a döntő Kiss Zsófia (MTK) ellen, aki a Kurununfa-t csinálta, míg Vanda az Unshu-t mutatta be.  A bírói döntés 3-2 arányban nekünk kedvezett, amivel az aranyérem megszerzése mellett megerősítette a VB-re való utazását Vandának, amit már a döntőbejutással kiharcolt.

A kadet fiú kata kategóriában Harangozó Péter igyekezett kvalifikálni. Az első fordulóban a JHE Fehérvár versenyzőjével, Balázs Zoltánnal került szembe Peti, aki a Gojushiho Sho-t járta, míg versenyzőnk a Seipai-t mutatta be. 5-0-ra hozta a mérkőzést. A 8 között Mérő Bálint (Vasas) volt az ellenfél. A Gojushiho Sho ellen kellett a Pachu-t prezentálnia Petinek. Sajnos egyértelműen jobb volt a budapesti fiú, aki végül megnyerte a kategóriát, így versenyzőnk a vigaszágon folytathatta. Kroll Ádám (Senshi) volt az ellenfél, aki a Paiku-t csinálta, míg Peti a Kosokun dai-t járta. Ezúttal 3-2 arányban alulmaradt versenyzőnk.

A junior fiú formagyakorlat is izgalmakat hozott. Szilágyi Gergő legnagyobb riválisával kezdett, Kauer Andrással (Balaton Budo). Mindketten a Superimpei-t csinálták. A bírói döntés 3-2-re nekünk kedvezett, amivel egy picit talán meg is nyugodtunk. A négy között Miháyházi Péter (Yama) volt az ellenfél, akit Gergő a Nippaipo-val könnyedén 5-0-ra legyőzött. A döntőbe volt versenyzőnk. Itt az Unshu-t járta Gergő, míg vetélytársa, Szekér Bálint (Balaton Budo) a Chatanjara Kushanku-t mutatta be. A bírói döntés értelmében Gergő nyakába került az aranyérem, amivel ő is megváltotta a repülőjegyét Tenerife-re.

Gratulálunk valamennyi versenyzőnknek. Nagyon szép munka volt. Méltó zárása az idei tavaszi versenyszezonnak. Hajrá Justitia! Büszkék vagyunk rátok!

You are here: Hírek Kettős kvalifikáció